ONZE werkwijze

Het begint zoals veel dingen beginnen; met een kinderdroom om iets te doen wat buiten je bereik ligt. In dit geval was die droom het zijn van machinist op een stoomlocomotief. 

Fantasie brengt je een heel eind, maar hoe leuk is het als je ook echt kolen op het vuur kan scheppen, het waterniveau in de ketel in de gaten moet houden en hard moet werken om je locomotief te laten rijden. We bouwen natuurlijk niet alleen stoomlocomotieven. Electrische en dieselloks horen er ook bij.

We nemen je graag mee langs onze werkwijze om te laten zien war onze locomotieven zo uniek maakt.

Het bouwen van een digitaal model

Dit is waar het allemaal begint. Als we een opdracht binnenkrijgen zorgen we ervoor dat het te bouwen model aan alle wensen van de klant voldoet. We bouwen elk type locomotief in elke wensbare uitvoering. 

Al onze locomotieven beginnen als een 3D computermodel door ons gebouwd. Deze delen we met de klant zodat die kan kijken of alles naar wens is voordat we beginnen aan het echte model.

Hieronder zie je het 3D model van de 3700 klasse in 3D. 

3D printen

Nadat het digitale model naar wens is, wordt deze klaargemaakt om 3D te printen. 

We printen onze modellen met duurzaam kunststof. Door gebruik te maken van deze moderne techniek hebben we alle onderdelen voor de locomotief snel beschikbaar.

Het printen van alle onderdelen voor een locomotief duurt ongeveer tussen de 90 en 130 uur afhankelijk van de grootte en complexiteit van het model. Deze tijd verdelen we over meerdere van onze printers.

Assemblage

Zodra alle onderdelen geprint zijn wordt de locomotief met de hand in elkaar gezet. Doordat alle onderdelen op de computer ontworpen zijn passen deze als gegoten.

Tijdens deze stap bouwen we ook onder andere de metalen tandwielenkast met een sterke 12 volt elektromotor in. Ook de verlichting en het geluidssysteem wordt toegevoegd.

 

Na de assemblage beschilderen wij de locomotief in de gewenste kleurstelling. Ook weatheren we onze loc's naar wens voor een realistische uitstraling.

plaatje verfkleuren onder.png
plaatje verfkleuren hover.png

8 basiskleuren, lak en weathering

IMG_20200728_141410.jpg

Elektronica

Voordat de locomotief op eigen kracht kan rijden is daar  elektronica voor nodig. De aandrijfmotor, led lampjes, microprocessor, audiosysteem, watervernevelaar, de accu en een interne regelaar bevinden zich in de locomotief en tender. 

Alles wordt aangedreven vanuit een interne Accu. Zo heeft de loc geen externe stroombron nodig tijdens het rijden. De accu zorgt voor zeker 5 uur rijplezier. Je kan hem na het rijden gewoon weer opladen met een USB lader.

Programmeren van Loc en App

Voor elk van onze locomotieven maken wij een eigen ínterface'
in de app. Deze interfaces zijn gebaseerd op de machinistenhuizen van de locomotieven waar ze bij horen. 

Het rijgedrag van de locomotieven wordt gebaseerd op een complexe berekening welke gevoed wordt met informatie zoals: de waterstand in de boiler, de stoomdruk, de hitte van het vuur, de stand van het ganghendel en niet te vergeten de regulateur. 

Kijk uit dat je optijd remt! Het gewicht van de locomotief wordt gesimuleerd alsof deze van ware grootte is. Je zult dus een flinke remweg nodig hebben. 

Bekijk hieronder een van onze locomotieven in actie op de modelspoorbeurs in Houten

Het resultaat

Als alle bovenstaande stappen doorlopen zijn is de locomotief klaar om getest te worden. Voordat wij je je nieuwe aanwinst toesturen testen we alle functionaliteiten van de locomotief zodat u zeker weet dat deze naar behoren functioneert.

3D model wordt geladen...

contact

Terug naar boven

PRM_Logo_1.png